Busmaatschappij wil pakketten bezorgen

Busmaatschappij wil pakketten bezorgen voor Albert Heijn, Coolblue en PostN

Tegengaan van onnodig lucht vervoeren in de transportsector is een heikel punt. Streekvervoerder Connexxion heeft misschien de oplossing. Het bedrijf gaat pakketten en reizigers bundelen.

Het bundelen van reizigers en pakketjes om lege bussen terug te dringen. Connexxion hoopt met dit idee niet alleen zijn eigen voertuigen voller te maken, maar ook het leegrijden bij bestelbussen tegen te gaan. “We gaan praten met bezorgdiensten om samen efficiënter te kunnen werken. Ook zij rijden in de regio vaak met halfvolle busjes”, aldus Connexxion-baas Pier Eringa in gesprek met De Telegraaf.

Duurzaamheid door bundelen

Ketensamenwerking – visie en voorbeelden

ketensamenwerking

Welke aspecten zijn van belang om logistieke ketens samen met andere ketenpartners te optimaliseren? Wat is de visie vanuit de sector, zijn er al goede voorbeelden, wat kan nu al met data delen, met standaarden en hoe zit het met servicelogistiek?

Ontdek wat er mogelijk is >>>

PostNL, Coolblue en Albert Heijn brengen steeds meer spullen rond. Waarom dat niet combineren met reizigersvervoer in gedeelde voertuigen? vraagt hij zich hard op af in het interview.  Eringa: “Wij pleiten voor slimme combinaties.” De Connexxion-baas denkt in eerste instantie aan experimenten in de kop van Noord-Holland en in Zeeland, waar dit probleem volgens hem zeer reëel is.

De Connexxion baas wil binnenkort met marktpartijen om tafel om het idee te concretiseren  “Ik neem het voortouw om op korte termijn om de tafel te gaan met geïnteresseerde marktpartijen. “Er zullen ongetwijfeld juridische bezwaren opduiken voor het bundelen van mensen en goederen, maar daar ben ik niet bang voor. Met bepaalde aanpassingen aan onze bussen moet dat geen problemen opleveren”, meent hij.

logistiek.nl  Peter de Weerd op 5 mrt 2020

4 gedachten over “Busmaatschappij wil pakketten bezorgen

  1. Pingback: generic dapoxetine cvs

  2. Pingback: proventil inhaler samples

  3. Pingback: hydroxychloroquine and azithromycin evidence

  4. Pingback: tadalafil sublingual vs tadalafil

Reacties zijn gesloten.